Общо 276 филма ще се състезават за номинация за Оскар

...
Общо 276 филма ще се състезават за номинация за Оскар
Коментари Харесай

Оскарите с най-малък брой претенденти от 10 г. насам

Общо 276 кино лентата ще се състезават за номинация за Оскар за най-хубав филм за 2021 година. Това е най-малкият брой кандидати за премията през последните 10 години, а повода е пандемията от К19.

Официалният лист с номинирани ще бъде прочут на 8 февруари. Една от аргументите, които изясняват този спад в регистрацията на претендентите, разгласен от Академията, е, че срокът за допустимост за това издание е единствено 10 месеца, защото предходната година, когато награждаването беше отсрочено за края на април, крайният период беше продължен.

Това разреши на 366 кино лентата да се състезават за Оскар за най-хубав филм, най-големият брой през последните 50 години. Въпреки това, в новото издание на награждаването, гала номер 94, ще могат да вземат участие единствено филми, пуснати сред 1 март и 31 декември 2021 година

Академията резервира изключителната трансформация, която направи в своите правила, с цел да допусне до състезанието и филми, които са били пуснати непосредствено посредством стрийминг, без да минават през кината, въпреки и под изискване, че плануват киноизлъчване, което е било възпрепятствано от ковид.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР