Общо 25 държави, включително Кипър, всяка година се сблъскват с

...
Общо 25 държави, включително Кипър, всяка година се сблъскват с
Коментари Харесай

Кои са петте страни в света с екстремен недостиг на вода?

Общо 25 страни, в това число Кипър, всяка година се сблъскват с рискови условия във връзка с дефицита на вода, съобщи осведомителният уебсайт „ Филенюз “.

Според изследователския неправителствен Институт за международни запаси (WRI) в тези 25 страни живее една четвърт от популацията на Земята, а най-малко 50 % от международното население – към 4 милиарда души – прекарва най-малко един месец в годината в стресови условия във връзка с водоизточниците.

Според изследването сходни бедствени условия на „ воден стрес “ се характеризират с наложителното потребление на минимум 40 до 80 % от наличните водни ресурси.

Страните с най-сериозен воден дефицит в класацията са Бахрейн, Кипър, Кувейт, Ливан, Оман и Катар. При тях „ водният стрес “ се дължи основно на слабото водоснабдяване, съчетано с дефицита на вода за битови, селскостопански и промишлени потребности.

В по-голям мащаб районите с най-значителна липса на вода са Близкият изток и Северна Африка, където 83 % от популацията е изложено на рисков дефицит на вода, както и Южна Азия, където засегнатото население доближава 74 %.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР