Общо 217 ученици, участващи в дуално обучение, имат възможност за

...
Общо 217 ученици, участващи в дуално обучение, имат възможност за
Коментари Харесай

ЕVN продължава дуалното обучение в общо 10 училища през учебната 2020/21

Общо 217 възпитаници, участващи в дуално образование, имат опция за професионално развиване в областта на електротехниката и енергетиката

За 5-та поредна образователна година EVN България започва самодейност за дуално образование в паралелки в учебни заведения в Югоизточна България. Целта е в границите на съдействието сред ЕVN и учебните заведения да бъдат готови фрагменти за професионалното им развиване в областта на електротехниката и енергетиката.

Досега компанията съумя да построи партньорства с гимназии в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Кърджали, Смолян и Асеновград, а от 2020/21 образователна година компанията започва партньорства с още 3 учебни заведения – в Хасково, Димитровград и Сливен. По този метод EVN България си партнира с общо 10 професионални гимназии в разнообразни градове:

- Смолян, ПГ по техника и технологии " Христо Ботев " –17 бр. ученици;

- Кърджали, ПГ по електротехника и електроника " Капитан Петко Войвода " - 42 бр. ученици;

- Стара Загора, ПГ по електротехника " Г.С.Раковски " – 16 бр. ученици;

Бургас, ПГ по механоелектротехника и електроника – 40 бр. ученици;

- Ямбол, ПТГ " Иван Райнов " – 31 бр. ученици;

- Пловдив, ПГ по електротехника и електроника – 32 бр. ученици;

- Асеновград, професионална гимназия „ Цар Иван Асен II” - 12 бр. ученици;

- Хасково, ПГ по механоелектротехника " Стойчо и Кица Мирчеви " – 14 бр. ученици;

- Димитровград, ПГ " Проф. доктор Асен Златаров " – 6 бр. ученици;

- Сливен, ПГ по електротехника и електроника " Мария Склодовска-Кюри " – 7 бр. ученици;

По този метод общо 217 деца имат опция да употребяват положителните практики на дуалното образование – по едно и също време образование и работа в действителна работна среда. От тях 98 възпитаници започват дуално образование за първа година.

Формата на образование включва общообразователни часове в учебните заведения от 8-ми до 10-ти клас и процедура в действителна работна среда в 11-ти и 12-ти клас. Учениците от 8-ми до 10-ти клас имат опция да получават стипендии за триумф от ЕVN България.

В 11-ти клас учениците имат 3 образователни дни и 2 дни на процедура, а в 12-ти клас са 2 образователни дни и 3 дни на процедура в сдружението. За извършената процедура в 11-ти и 12-ти клас учениците ще получават възнаграждение. Част от учениците, минали дуална форма на образование, към този момент бяха назначени за непрекъснато в EVN България.

Инициативата на сдружението стъпва на построен през годините опит от взаимна работа с професионалните гимназии. Развитието на това партньорство до използване на дуалното образование е поредна стъпка в поддръжка на образованието и поддръжка за учениците, учителите и учебните заведения за още по-добрата техническа подготовка на децата.

Целта е създаване на професионални умения в действителна бизнес среда у учениците. Тези умения ще дадат опция за професионално развиване на младежите в областта на електротехниката и енергетиката.

За повече информация по отношение на самодейностите на EVN България за дуално образование:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР