Общо 2125 дози ваксини са направени през събота и неделя

...
Общо 2125 дози ваксини са направени през събота и неделя
Коментари Харесай

Над 2100 ваксини са поставени в столицата през почивните дни |

Общо 2125 дози ваксини са направени през събота и неделя в пунктовете за имунизация на Столичната община (СО). 11 имунизационни кабинета работиха през този уикенд, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Направените имунизации в изнесените кабинети единствено през почивните дни от края на май досега са общо 32 564.

В делничните дни искащите да се ваксинират, могат да го създадат в 12 кабинета.

Пунктове има на двете метростанции - на " НДК " и на връзката сред " Орлов мост " и " СУ Кл. Охридски ", като работното време на пункта в метростанция " НДК " е от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък. Пунктът в метростанцията при Софийски университет е с работно време от 13.00 до 19.00 ч. всеки ден.

Ваксинационните пунктове в мол " Парадайс " и " България " мол ще бъдат отворени и в делничните дни. Желаещите ще могат да се имунизират в тези два търговски центъра всеки работен ден от 15.00 ч. до 19.00 часа. Медицински екипи от ДКЦ 11 ще обслужват двата пункта.

Изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 часа.

Ваксинационни кабинети през седмицата има и в седем диагностично-консултативни центъра, чиито адреси могат да бъдат открити на интернет страницата на Столичната община.

Продължава и самодейността на общината за имунизация на колективи на място. Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на на Столична община  е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.

Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекциите " Аварийна помощ и предварителна защита " и " Здравеопазване " на Столичната община по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР