Общо 197,97 милиона лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Общо 197,97 милиона лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

Смолянчани платиха на НАП с 11 млн. лева повече от планирано...

Общо 197,97 милиона лв. са постъпленията в Националната организация за приходите, офис Смолян през 2021 година, което е с 11 млн. лева над плануваното и с над 28 млн. лева повече от миналата 2020 година Запазва се растежът на непринудено съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство от страна на бизнеса и жителите, като постъпленията в хазната също стабилно нарастват, регистрират от офиса на Национална агенция за приходите в Смолян.

През 2021 година приходите за централния бюджет възлизат близо на 90 млн. лева, което с близо 25.6% повече от миналата 2020 година От тях над 38 млн. лева са постъпленията от налог добавена стойност, които са и с най-голям растеж спрямо предходната година – близо 13 млн. лева, регистрират от Национална агенция за приходите Смолян.

Близо 16 млн. лева са платени от бизнеса за корпоративни налози, а 32 млн. лева са от налог върху приходите на физически лица, което е с 18,02% повече спрямо 2020 година

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 108,5 млн. лева, като от тях 65 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 29 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и близо 15 млн. лева – за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване. Ръстът в приходите от осигурителни вноски надвишава 10 % по отношение на миналата година.

„ Измина още една сложна година в изключителна епидемиологична конюнктура. Независимо от компликациите, бизнесът и жителите правилно съблюдаваха уговорките си към бюджета. Ценим високо това “, сподели във връзка приходи в Национална агенция за приходите шефа на офис Смолян Таньо Караманолов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР