Общо 162 избирателни секции ще бъдат открити в 23 турски

...
Общо 162 избирателни секции ще бъдат открити в 23 турски
Коментари Харесай

В 23 турски окръга ще има избирателни секции за изборите в България

Общо 162 изборни секции ще бъдат открити в 23 турски окръга за предварителните парламентарни избори в България на 2-ри април, оповестяват турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Това ще е петият път, в който българският народ ще се яви пред урните в последните две години, като разяснява, че " България претърпява една от най-големите политически рецесии в историята си от рухването на комунистическия режим през 1989 година ".

" Поради ниското присъединяване на изборите през последните години и изборната отмалялост на българските жители на вота на 2-ри април се чака ниска изборна интензивност ".

Турция е една от общо 62 страни, в които България ще открие изборни секции. Хората с българско поданство в страната ще могат да гласоподават в общо 162 секции в 23 от общо 81 окръга на Турция. Освен в Бурса, Истанбул и Измир, където живеят огромен брой хора с двойно (турско и българско) поданство, за първи път на тези избори гласоподавателите с българско поданство в окръг Ушак ще могат да упражнят правото си на глас в своя окръг.

Изборният ден ще стартира в 07:00 ч. турско (и българско) време и ще продължи до 20 ч.

Хаберлер показва, че общо 21 партии и обединения ще вземат участие в изборната конкуренция, като по-специално откроява измежду тях Движението за права и свободи (ДПС) и неговата цел " да играе основна роля в политиката на страната след предварителните избори на 2 април ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР