Общо 1469 литра нелегален алкохол иззеха варненски митничари при шест

...
Общо 1469 литра нелегален алкохол иззеха варненски митничари при шест
Коментари Харесай

Варненски митничари иззеха близо тон и половина нелегален алкохол през септември

Общо 1469 литра незаконен алкохол иззеха варненски митничари при шест обособени инспекции през месец септември, оповестяват от Агенция " Митници " за Moreto.net.

Демонтирани са и три открити на територията на област Варна нерегистрирани уреди за преваряване на алкохол.

Нелегалният алкохол е открит в частни парцели и за него не са показани документи за начислен, гарантиран или заплатен данък.

При една от инспекциите на 24 септември митническите чиновници откриват в гаражно помещение на територията на община Дългопол 373 литра течност с характерности на етилов алкохол в пластмасови туби и бидони. Същия ден при взаимна инспекция с митническа мобилна група в частен парцел в населено място на територията на община Аксаково в работещ режим е открито нерегистрирано оборудване за преваряване на етилов алкохол, както и 117 литра етилов алкохол, също в туби и бидони.

221 литра незаконен алкохол с характерности на ракия е конфискуван при инспекции на 17 септември в два парцела в населено място в община Вълчи дол. В единия от тях също е открито нерегистрирано оборудване за преваряване на алкохол.

Други 267 литра етилов алкохол и незаконен „ котел “ са открити в частен парцел в околност край град Варна , при взаимна инспекция на 8 септември с присъединяване на митническа мобилна група от Централно митническо ръководство и чиновници от Икономическа полиция при ОДМВР - Варна.

При различен случай на 5 септември чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ и екип на митническа мобилна група правят инспекция в частен парцел на територията на община Аксаково по оперативна информация за незаконна продажба на ракия. В хода на контролните дейности е намерено в парцела огромно количество от 491 литра жълта на цвят течност с аромат на етилов алкохол, в туби и бидони с друга съдържимост.

От арестувания незаконен алкохол са взети проби за лабораторен разбор и по случаите ще бъдат формирани административнонаказателни производства.

От Търговско дружество Митница Варна напомнят, че засиленият митнически надзор против нерегламентираното произвеждане и търговията с алкохол с неразбираем генезис е мярка както в отбрана на потребителите, по този начин и на правилните дребни производители на обичайната българска ракия за персонално и фамилно ползване, изварявана в регистрирани профилирани дребни обекти за дестилиране (СМОД), според Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР