Общо 134 държави, представляващи 98% от световната икономика, вече проучват

...
Общо 134 държави, представляващи 98% от световната икономика, вече проучват
Коментари Харесай

Дигиталните валути: Напредват ли държавите с цифровите си парични версии?

Общо 134 страни , представляващи 98% от международната стопанска система, към този момент изследват цифрови версии на своите валути , като повече от половината от тях са в напреднала фаза на създаване, пилотни планове или пускане , демонстрира изследване, представено от „ Ройтерс ”.

В проучването на Атлантическия съвет – основан в Съединени американски щати анализаторски център, се акцентира, че всички страни от Г-20, като се изключи Аржентина, се намират в някакъв стадий от създаване на цифрова валута, като Съединени американски щати от ден на ден изостават.

Макар че има прогрес във връзка с цифровия $ „ на едро ” единствено за банките, подобен за по-широкото население на Съединени американски щати наподобява е в застой, се споделя в отчета. Президентът Джо Байдън подреди да се изследва опцията за въвеждане на дигитален $ през 2022 година, само че тематиката се трансформира в разграничителна линия, а Доналд Тръмп се зарече да не допусне това.

В момента се извършват към 36 пилотни плана за цифрови валути . Европейската централна банка /ЕЦБ/ към този момент шест месеца работи по подготовката на цифровото евро.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР