Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският

...
Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна над 100 хил. лева за ремонт на заслони в Централен Балкан

Общо 105 000 лв. отпусна на днешното си съвещание Министерският съвет за ремонт на три заслона, създаване на един нов подслон, както и за подкрепителен ремонт на пътеки в Национален парк "Централен Балкан " наоколо до град Калофер. С осъществяването на ремонтните действия и построяването на нов подслон ще се увеличи сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината.

По време на държавното съвещание кметът на Калофер Румен Стоянов означи, че ползата към този сектор на Национален парк "Централен Балкан " е огромен и новите и реновирани уреди ще са от изгода за туристите.

Връх Ботев и Райското пръскало се намират в нашето землище. Това са привлекателни центрове, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов и добави, че с отпуснатите от държавното управление средства ще стартират строителните и ремонтните действия незабавно щом времето го разрешава.

Премиерът Борисов изрази подготвеност при потребност държавното управление да отпусне и спомагателни средства.

105 000 лв. поискахте, толкоз сме отпуснали. Ако е належащо, това е огромно трасе, отсреща сме да помогнем. Това е извънредно значимо за хората, обърна се към кмета на Калофер министър-председателят.

Премиерът Борисов означи още, че в региона се доизгражда и велоалея сред градовете Шипка и Казанлък, която се употребява от доста колоездачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР