Общият прародител на всички земни организми вероятно е използвал водорода

...
Общият прародител на всички земни организми вероятно е използвал водорода
Коментари Харесай

Общият прародител на всички живи същества се казва LUCA и е консумирал само водород

Общият предшественик на всички земни организми евентуално е употребявал водорода като единствен източник на сила. До такива изводи са стигнали молекулярни биолози. Статията на учените е оповестена в научното списание, оповестява.

„ Оптималните условия за живот на този организъм са били почти същите, каквито могат да се следят наоколо до „ Изгубения град “ – атлантически геотермален източник, чиито води са богати на водород. В сходни условия 95-97% от реакциите в тези микроби биха зародили непринудено и не биха претендирали никакви външни източници на сила като слънчева светлина “, проф. Уилям Мартин от университета в Дюселдорф (Германия), един от създателите на проучването.
Следи от незнаен тип антични хора откриха в Кения
Следи от чужд до момента тип антични хора, живели в Източна Африка преди към 3,4 милиона години, са разкрили антрополози на крайбрежията н...

В последните години учените се пробват да открият историята на зараждането на живота на Земята, като реконструират генома на общия предшественик на всички модерни представители на живота на нашата планета. Този организъм се назовава LUCA – абревиатура от „ последния повсеместен общ предшественик “ (Last Universal Common Ancestor). Първите опити да се направи това посочили, че LUCA е живял в горещи източници, които може да са се намирали както на сушата, по този начин и на дъното на океана.

Мартин и сътрудниците му се интересували по какъв начин първите микроби на Земята са извличали сила от околната среда. Отговорът на този въпрос ще разреши на учените да уточнят в каква среда е живял LUCA и да проучат в каква посока е протекла по-нататъшната му еволюция.
Водороден живот
За тази цел биолозите се пробвали да изяснят защо са отговаряли добре познатите гени на LUCA и какви химични реакции може да са били ускорявани от ензимите, които са се намирали в клетките на първите микроби на планетата. Общо биолозите са изследвали повече от четиристотин вероятни реакции, включващи няколкостотин ензима и няколко десетки сигнални молекули, и разнообразни неорганични субстанции.

Учените се интересували какъв брой енергийно преференциални са били тези реакции при потребление на разнообразни елементарни химически субстанции за произвеждане на аминокиселини, витамини и други органични субстанции, нужни за поддържане на съществуването на живите кафези. Те провели сходни калкулации за няколко вероятни източника на сила, които може да са съществували на ранната Земя.
Ходел като човек, катерел се като маймуна
Международен екип учени е разкрил разясни прешлени на Австралопитек седиба – липсващ тип, кръвен на Homo Sapiens. Фосилите доказ...

Този разбор ненадейно посочил, че е нужен единствено един източник на сила, с цел да оцелее LUCA – молекули на чист водород. Според изчисленията на биолозите първите микроби на Земята са ги абсорбирали, карайки водорода да встъпва в реакции с въглеродния диоксид и други елементарни субстанции, което им е разрешило да ги употребяват за производството на всички аминокиселини и прочие жизненоважни съединения.

Според откривателите, в случай че микробите живеят в доста гореща и едва алкална среда, тези реакции съвсем постоянно протичат без спомагателен разход на сила. Това, по думите на Мартин, приказва, че животът на Земята се е зародил наоколо до подводни геотермални източници, където и през днешния ден се следят сходни условия.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР