Общият награден фонд на европейските клубни турнири през този сезон

...
Общият награден фонд на европейските клубни турнири през този сезон
Коментари Харесай

Участниците в европейските футболни турнири ще си разделят 1.7 млрд. евро

Общият награден фонд на европейските клубни шампионати през този сезон ще е 1.718 милиарда евро, разгласи УЕФА на формалния си уебсайт. От тях 1.318 милиарда евро ще бъдат раздадени на участниците в Шампионската лига и Суперкупата на Европа, а тимовете в Лига Европа ще си разделят 400 милиона.

Наградният фонд идва от комерсиалните доходи от трите съревнования, които са оценени на 2.35 милиарда евро. Около 12% от сумата (282 милиона) ще бъдат изхарчени за покриването на организационни и административни разноски, а 8.5% (200 милиона) - за така наречен солидарни заплащания за тимовете, които не стигнат до груповите етапи.

Всеки клуб, който влязат в групите на Шампионската лига, има обезпечени 12.7 милиона евро. За всяка победа в групите ще се дават по 1.5 милиона, а за тъждество - 500 хиляди евро. Достигането до директните елиминации на шампионата ще носи още 6 милиона, при класиране за четвъртфиналите и полуфиналите ще се прибавят надлежно по 6.5 и 7.5 милиона.

Победителят във финала на Шампионската лига ще получи още 15.5 милиона, а изгубилият - 11 милиона. Това значи, че носителят на трофея ще получи минимум 57.2 милиона, като това не включва приходите от маркетингиовия пул.

Всеки участник в Шампионската лига, който не е достигнал до груповата фаза, в това числои българският отличник " Лудогорец ", има обезпечени 260 хиляди евро. Тези, които отпаднаха в първия квалификационен кръг, ще получат по 220 хиляди, във втория - по 320 хиляди, а в третия - по 420 хиляди. Отпадналите в плейофите, ще завоюват общо по 800 хиляди.

До момента " Лудогорец " е проработил 580 хиляди евро. УЕФА към момента не е разгласила разбивката на парите за Лига Европа. Разградчани вземат участие в плейофите на втория по мощ клубен шампионат, а при влизане в груповата фаза се чака да прибавят към 3 млн. $.

" Реал " (Мадрид) ще получи 4 милиона от спечелването на Суперкупата на Европа, а противникът им в дуела " Манчестър юнайтед " - 3 милиона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР