Общинското социално предприятие Морски знаци в Бургас е избрано да

...
Общинското социално предприятие Морски знаци в Бургас е избрано да
Коментари Харесай

Бургаска фирма прави сувенири за европредседателството

Общинското обществено дружество „ Морски знаци " в Бургас е определено да взе участие в изработването на сувенири за дарове по време на Българското председателство на Европейския съюз. 700 несесери и 600 ключодържатели с обичайната българска шевица е поръчката към предприятието, в което работят хора с увреждания.

Бургас

" Морски знаци " към този момент пет години създава истински сувенири. Когато разбрали за Европредседателството, кандидатствали с няколко разнообразни плана. Получили утвърждение и поръчка за сувенирите си украсени със достоверна българска шевица.
Ваня Петрова - шеф: За момента имаме поръчка да изработим 600 ключодържателя и 700 несесера с българска бродерия, на това се стопираха на този стадий. Изключително сме горди, че можем да се включим в тази поръчка и доста сме удовлетворени от работата, която получаваме. Веселинa: Приятно е. Режем ги и по-късно ги зашиваме на несесерите.
Идеята е на дизайнера на колектива, само че тъй като в цеха нямат машина за шевици, те се създават по поръчка надомно.
Николина Димитрова - дизайнер: Такива хора...Те просто ме въодушевяват. За пет години тук... просто са на доста положително равнище и като създадем нещо и незабавно идва концепцията за друго. И те оказват помощ, естествено.
Повече от 100 продукта са минали през пазара от основаването на предприятието до момента.
Ваня Петрова - шеф: Има огромен интерес към нашата продукция, тъй като първо е нещо, което е по-различно, второ е нещо, което се прави ръчно и трето - самата функционалност на предприятието, то въпреки всичко е обществено и дава опция за работа на хора от две целеви групи - хора с трайни увреждания и самотни многодетни майки.Гергана: Ние сме привикнали, от пет години работим тук, за нас е всекидневие.
Всички произведения на " Морски знаци " са от естествени материали, а поради концепцията в сувенирите да не се вижда магнита, получават премия за новаторски артикул от Пловдивския панаир. И са на старт за последващи поръчки за сувенири за българското председателство на Европейски Съюз. До края на периода за осъществяване на първата поръчка остава тъкмо един месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР