Общинското ръководство инициира среща с представители на местната власт и

...
Общинското ръководство инициира среща с представители на местната власт и
Коментари Харесай

Работна среща на Община Банско с отговорните институции преди пожароопасния сезон

Общинското управление инициира среща с представители на локалната власт и държавни институции по отношение на настъпващия пожароопасен сезон. На срещата участваха зам.-кметът Стойчо Баненски, шефът на Дирекция на Национален парк ”Пирин ” Росен Баненски, инж.Янко Илчев – шеф на Търговско предприятие ”ДГС Добринище ”, инж. Милена Петрова - зам.-директор на Търговско предприятие „ ДГС Места ", инж. Димитър Клечеров - шеф РСПБЗН – Банско, Илия Белев от Доброволно формирование „ Банскалии ” и началникът на ОРС Николай Кушлев.

Всички участници в съвещанието, ръководено от секретаря на Община Банско Иван Докторов, бяха единомислещи, че взаимоотношението сред институциите е на положително равнище и би трябвало продължи да се поддържа посредством общи образования и на практика занятия за взаимни акции при пожари, наводнения и други естествени стихии. Към дейностите за гасене на горски и полски пожари ще бъдат включвани и доброволците от формирование „ Банскалии ”, които бяха оборудвани от СЮЗО с противопожарно съоръжение, екипировка, защитни средства и защитно облекло по план " Трансгранично съдействие за битка с горските пожари ”, съфинансиран от Европейски Съюз по Програмата за трансгранично съдействие Република България – Република Северна Македония.

На срещата бе доказано, че ангажираните институции са в цялостна подготвеност за деяние при пораждане на пожар, само че приканват жителите за повече отговорност и зоркост. Те молят да се съблюдават напътствията и заповедите, издадени по отношение на пожароопасния сезон.

При пожар да се алармира по най-бързия метод на тел.112.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР