Общинското предприятие Флора“ започва ремонт на детската площадка и зоната

...
Общинското предприятие Флора“ започва ремонт на детската площадка и зоната
Коментари Харесай

Започва ремонт на детска площадка и зона за отдих в квартал „Запад“ 2 в Търговище

Общинското дружество „ Флора “ стартира ремонт на детската площадка и зоната за отдих сред блоковете № 31 и № 32 в квартал „ Запад “ 2 в Търговище.

Дейностите наблюдава кметът доктор Дарин Димитров, който бе придружаван от шефа на Дирекция „ Устройство на територията, околна среда и превоз “, инж. Валентина Йорданова и шефа на „ Флора “, Асен Чакъров.

„ Това е политиката ни, да има повече актуализирани открити пространства, тъй като с тази коронавирус епидемията видяхме какъв брой значимо е да има повече паркове, с цел да и има хората къде да отмарят, а децата да играят на мира “, сподели кметът. Той добави, че „ Запад “ 2 е един от кварталите с най-вече поданици, което е водещо при избора на обектите, които да бъдат актуализирани.

В момента чиновниците на предприятието обновяват алеите на терена, който е с обща повърхност от 1800 кв. м. На 200 кв. м от тях ще бъде положена ударопоглъщаща настилка, обясни инж. Валентина Йорданова.

„ Ще бъде актуализирана детската площадка, в сходство с всички нормативни условия. На мястото на старите ще бъдат инсталирани нови люлки, пързалки, катерушки. Съоръженията ще са подобаващи както за най-малките деца до 3 години, по този начин и за тези от 3 до 12 години, в това число за деца със специфични потребности “, разясни инж. Йорданова

Ще има още и зона за фитнес навън, с разнообразни комбинирани уреди, както и две нови тенис маси. Броят на пейките ще бъде повишен, като всички остарели ще бъдат сменени с нови. Съществуващата растителност ще бъде непокътната. Предвижда се само окастряне на изсъхнали клони.

Всички действия ще се правят съгласно метеорологичните условия, изясни шефът на „ Флора “ Асен Чакъров. Целта е ремонтът да завърши доникъде на месец ноември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР