Общинско отличие на 43 млади учители връчиха кметът на Варна

...
Общинско отличие на 43 млади учители връчиха кметът на Варна
Коментари Харесай

Отличиха 43 млади учители във Варна

Общинско отличие на 43 млади учители връчиха кметът на Варна Иван Портних и ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов - за стимулиран старт в специалността. Номинираните са посочени от колективите на 12 детски градини, съществени, междинни учебни заведения и гимназии.

" За Община Варна образованието е номер 1. За мен е извънредно вълнуващо, че в навечерието на Деня на националните будители отличихме тези прелестни младежи. Нека им благодарим за това, че са се отдали на тези извънредно благородна и значима специалност. Няма потребност да изяснявам в наши дни каква е значимостта на образованието за нашето общество. Естествено за Община Варна това е приоритет №1. Това се показва и в числа от бюджета, който се насочва в обучение. Голяма част от вложенията ни са ориентирани към възобновяване на материалната база. Дай Боже през идващите години да се похвалим и със строителството на нови здания в просветителната инфраструктура. Вярвам, че взаимно и с браншовите организации като наш сътрудник ще подобряваме изискванията за учителите във Варна. Радвам се, че държавното управление одобри проектобюджета, в който е отразено едно съществено нарастване на средствата за обучение и съм уверен, че тази политика ще бъде приоритет и в вероятност. Нека си пожелаем Варна да е образец за просветителна система в районен и народен мащаб ", сподели Портних.

Той добави, че е известно, че има недостиг на млади фрагменти в образованието. Затова по думите му е значимо младите учители да бъдат подкрепяни и стимулирани. " Пример за това е фактът, че 30% от макрорамката на бюджета е за тази функционалност, сериозна част от вложенията също са ориентирани към възстановяване на просветителната инфраструктура. Работим интензивно и с сътрудниците от тристранното съдействие, с цел да подсигуряваме положителни обществени придобивки и оптимално положителни условия за развиване на учителите. Защото - когато имаме положителни учители, ще имаме положителни и образовани деца. А те са нашата гаранция за развиване ", съобщи кметът на Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР