Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за

...
Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за
Коментари Харесай

Идея: Центърът за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за областта чрез нов софтуер

Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за цялата област и да обгръща периметъра от Обзор до Резово посредством закупуването на изчерпателен програмен продукт. Тази концепция разискаха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, кметът на община Бургас Димитър Николов, шефът на ОДМВР – старши комисар Калоян Калоянов и шефът на охранителна полиция комисар Неделчо Рачев.

Надграждането на системата за видеонаблюдение ще е извънредно потребно за работата на Министерство на вътрешните работи във връзка с оперативно – издирвателните действия и разкриването на закононарушения, стана ясно от диалога. Превръщането на бургаския център в районен ще разреши от едно място да се следят входните и изходните артерии в обитаемоте места, както и вътрешните територии. Така при сигнали ще може да се наблюдава траекторията на придвижване на търсени лица и колите им.

Министър Радев прегледа на място Центъра за видеонаблюдение в Бургас и се срещна със системата за ранно обявяване при наводнения, както и с актуалните благоприятни условия на софтуера. От диалога стана ясно, че при надграждане на системата в него могат да се обособят работни места за представители на Министерство на вътрешните работи. Така ще се спести забележителен запас за оперативно – издирвателните мероприятия на полицията и ще се увеличи разкриваемостта на закононарушенията.

Намеренията са новият програмен продукт да обвърже съществуващото видеонаблюдение по общини с това на АПИ, да го синхронизира и с външните камери на банки и огромни фирмени здания. Центърът в Бургас разполага със зала за спешен щаб, където при нужда могат да заседават представители на разнообразни институции. На огромен екран в нея се излъчват определени записи от камерите от разнообразни точки. Три от мониторите в Центъра са свързани със системата на телефон 112, а част от камерите в града са с алтернатива за 360 градусово наблюдаване. Някои от камерите са сложени на подадени от полицията места след разбор на конфликтни зони с кондензиран брой произшествия или пътно транспортни катастрофи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР