Общинският съветник отправи гневно обръщение към главния архитект на Пловдив

...
Общинският съветник отправи гневно обръщение към главния архитект на Пловдив
Коментари Харесай

Посочиха кои двама души са съсипали Пловдив и кои двама го съсипват сега

Общинският консултант насочи яростно послание към основния проектант на Пловдив поради несъблюдение на решение на Общински съвет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Арх. Цоневски, арх. Ахрянов, поздравления за актьорската сценка. Нали разбирате, че не се намирате на кафе с дядо и кмета? Вие не изпълнявате решение на Общинския съвет! Длъжен сте да внесете писмен отговор от Булплан, което не сте създали. Намираме се в края на по-дългия период, който самичък поискахте. 

От януари до момента – за цялата си 15-годишна кариера като общински консултант не съм гледал толкоз пупове. Вие сте пряк реализатор на поръчки. ЕСУТ прави неописуеми мизерии с развиването на Пловдив. Вие непосредствено работите за това Пловдив да бъде презастроен. Добре знаем, че бизнесът избра за кмет.

Днес има 20 точки ПУП-ове. Предишни години сме гледали по три ПУП-а на година. Това е неприемливо, неописуемо е това, което вършите с града. 

Предишните, които унищожиха града, бяха кметът и проектант. Вие сте второто дуо, което слага града в това състояние – по 20 пуп-а на сесия, откогато махнахте Балчева " - изригна.

Дебатът потегли след почтен на пръв взор въпрос от съветника арх. Цветелин Цоневски към основния проектант какво се случва с решението на Общински съвет отпреди 2 месеца, с което кметът е длъжен да показа разбор и параленост сред съществуващия и променения Общ устройствен план. Както и какво финансово и времево задължение върху общината е наложено с това решение.

Главният проектант на Пловдив заяви, че проектантите от " Булплан " са поискали 65 000 лева без ДСС за писмен отчет с графична част и 50 000 лева за презентация с графична част. 

Общ устройствен план на Пловдив е във крайна разработка, съобщи арх. Ахрянов. Изчаква се информация от Българско дружество за защита на птиците за хабитатите и типовете, с цел да се поправя екологичната оценка и да се показа за координиране в Регионална инспекция за опазване на околната среда. Веднага по-късно Общ устройствен план ще бъде показан пред общинските съветници. 

Съветникът съобщи, че групата на ДБ ще направи предложение да се сформира ЕСУТ към Общински съвет, както е по закон, съгласно чл. 133 алинея 7 от Закон за устройство на територията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР