Общинският съветник от БСП в СОС Михаил Ставрев подаде сигнал

...
Общинският съветник от БСП в СОС Михаил Ставрев подаде сигнал
Коментари Харесай

Съветник от БСП разкрива злоупотреби с озеленяването в София

Общинският консултант от Българска социалистическа партия в СОС Михаил Ставрев подаде сигнал до кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова по отношение на неправда и корист с публични средства на столичани.
В сигнала си общинският консултант от левицата споделя за подписан контракт от 18 април 2022 година за поддържане на дървесните насаждения в няколко региона на София. Едно от отговорностите по този контракт е пролетно и есенно засаждане на дървета, които би трябвало да дават отговор на избрани условия. Проверката на Ставрев обаче открила, че засадени чинари не дават отговор на изискванията, декларирани в контракта, защото се оказали по-ниски. " Тази привидно, минимална разлика от 4-8 сантиметра в парично изражение е към 150 лв. на дръвче. Колко дръвчета са засадени до този миг? ", пита Ставрев. Той слага още въпросите правилно ли е, че договорът е подписан през април, а огромна част от дейностите по неговото осъществяване започват месеци по-късно, както и дали повода за това е, че компанията реализатор не е разполагала с техника, с която да го извършва.
Социалистът показва още, че под контракта не стои подписът на отрасловия заместител кмет Десислава Билева. " Това не е еднократен случай, това е процедура ", добавя той в сигнала си към Фандъкова.
Припомняме, че на 26 ноември 2021 година общинските съветници от левицата Михаил Ставрев, Иван Виделов, Диана Тонева и народните представители на Българска социалистическа партия Георги Свиленски и Христо Проданов подадоха сигнал до прокуратурата за фрапантни нарушавания и злоупотреби при осъществяване на социална поръчка за озеленяване за над 50 млн. лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР