Общинският съветник Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт и

...
Общинският съветник Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт и
Коментари Харесай

Патриотите в СОС настояват за извънредна сесия за сигурността

Общинският консултант Карлос Контрера, ръководител на Комисията по превоз и пътна сигурност и зам.-председател на Комисия по публичен ред и сигурност и групата на Патриотите настоя за изключителна сесия на СОС за сигурност през април.

Причините - кибертероризмът със закани за бомбени атентати, незаконните мигранти и битовата престъпност в София.  

В позиция на Патриотите в Столичния общински съвет се споделя, че има мощен недостиг на сигурност. Нужен е сериозен диалог какво и по какъв начин би трябвало да се усъвършенства, обвързано с съответни периоди и отговорности.

„ Политическите партии би трябвало да стартират да си приказват по тази тематика, тъй като единствено посредством полемика може да се реализира консенсус и да се вземат ограничения. Политиката на абдикиране и неглижиране на проблемите със сигурността и публичния ред е безусловно рискова за живота и здравето на жителите “, написа в позицията. 

„ Случващото се с учебните заведения е невиждано и ужасно. Подобен жанр гнет не сме срещали до в този момент. Службите, главно ГДБОП, само че и ДАНС, би трябвало да се стегнат. Със сигурност би трябвало да се търси и помощ от партньорските служби за продан на информация (подобни офанзиви има и в Румъния, и в Сърбия). Нужно е да се впрегне целият разследващ запас, с цел да се стигне до уредниците на хакерските атаки, както и да се открият претекстовете за какво се вършат тези офанзиви. Това би трябвало да стане бързо “, акцентират общинарите.

„ А какво ще стане с изборния развой и дали това не е главната цел на тези плахи. Знаете, че СИК се ситуират главно в образователни заведения в цялата страна “, обръщат внимание общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов.

„ Друг значителен проблем е, че София още веднъж е залята от бежанци, а партиите се вършат, че това не съществува. Над 40 бежанци са хванати единствено за ден от Министерство на вътрешните работи на територията на град София. 21 от тях са открити от органите на реда в къща в Западен парк. 14 други мъже са хванати в апартамент на улица „ Резбарска “, а девет в жилище на улица „ Каймакчалан “ в София. Преди това десетки арестувани в западните региони на София, преди този момент камионът с мигранти до с. Локорско и така нататък Очевидно огромни групи от бежанци се разхождат безпризорно из цяла България, а столицата им е гара разпределителна. Това не прави никакво усещане на политическите партии, вкопчени в борбата за власт. Потънали в розово- демократичните си утопии, те се занимават с какви ли не подправени проблеми. Политическите партии без изключение слагат непознатите ползи преди всичко, а проблемите с бежанците и битовата престъпност неглижират и замитат под килима, подлагат на критика от „ Патриоти за София “.

В предлагането на Контрера и Иванов се предлага привикване на изключителна сесия на Общинския съвет през април във връзка със сигурността.

„ Нужно е да се показа същинската информация за броя на бежанците и мигрантите на територията на София и ситуацията в бежанските центрове, усилване на контрола и противодействието на групи, занимаващи се с трафик и други закононарушения, свързани с това.

Следващият проблематичен детайл е битовата престъпност – кражбите, в това число домовите обири, както и джебчийството сензитивно се усилват. Нивото на пътния надзор и ограниченията за пътна сигурност са тотално неглижирани, де факто Пътна полиция - София е абдикирала от сериозен надзор (изключваме този за скоростта единствено в някои сектори от пътната мрежа). Почти не минава ден без тежко ПТП, а броят на залавяните да карат след приложимост на алкохол и опиати е константа.

Проблемите на сигурността и публичния ред би трябвало да са непрестанно във фокуса както на политическите партии, по този начин и на обществото и медиите, тъй като с времето нерешените проблеми хронифицират и се трансформират в обществени язви.

Ето за какво настояваме да стартираме огромния диалог за подобряването на сигурността в София посредством чуване на кмета на Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи, Пътна полиция, Столичната пожарна, Агенцията за бежанците “, пишат още в предлагането Патриотите.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР