Общинският съвет във Варна одобри започването на предпроектни проучвания за

...
Общинският съвет във Варна одобри започването на предпроектни проучвания за
Коментари Харесай

Дадоха зелена светлина на проекта за метро във Варна

Общинският съвет във Варна утвърди започването на предпроектни изследвания за създаване на метро в града, заяви Българска национална телевизия.

За задачата ще бъдат отпуснати 240 000 лева Сумата включва и разноските за установяване на терен за хранилище и правенето на техническо задание.

Съоръжението ще свързва новата икономическа зона, която ще бъде обособена край град Аксаково с Варна.

Очакванията са в бизнес зоната да се основат към 30 000 работни места и доста от хората да употребяват железницата. Лекото метро е заложено в Общия организационен проект на Варна като трасе по бул. " Цар Освободител ". То е вариация на метрополитена, само че трасетата му са на разнообразни равнища с останалите участници в придвижването, по-често наземни.

На базата на техническите и икономическите обосновки, които следва да бъдат направени, ще се реши дали това трасе ще се резервира. В главната си част скоростният екологичен превоз ще е наземен, само че в обособени зони ще минава подземен. Средства за създаване на оборудването ще се търсят по европейски стратегии.

" Ще можем да употребяваме опита на София, която след построяването на метрото промени своя образ ", уточни заместник-кметът инж. Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР