Общинският съвет в Сливен увеличи такса "смет" на редовно заседание

...
Общинският съвет в Сливен увеличи такса "смет" на редовно заседание
Коментари Харесай

Общинският съвет в Сливен увеличи такса "смет"

Общинският съвет в Сливен усили такса "смет " на постоянно съвещание през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция. Прието бе и районирането на обитаемоте места. Досега таксата бе идентична за цялата община.

Жителите на града към този момент ще заплащат вместо по 0.9 промила върху данъчната оценка на жилищните си парцели, по 1.05 промила, а в селата - 1.8 промила. Увеличението за нежилищните парцели е от 1.2 на 1.5 промила за Сливен и 2.35 - за селата.

Общинските съветници понижиха налог "сгради " от 3.2 на 2.7 промила, като предлагането бе направено в залата, без да е залегнало в дневния ред на сесията. В началото на съвещанието пред постройката на общината повече от 100 жители стачкуваха против размера на налог "сгради " и препоръчаните нови цени на гробищните услуги в града.

Техните претенции бяха за понижаване на налозите, редукция на "Синя зона " и понижаване на таксите и други Кметът на общината Стефан Радев показа претекстовете си за нарастването на налозите и таксите, само че бе освиркан. През предходната седмица в общинския съвет бе импортирана подписка, подписана от близо 4 хиляди жители за понижаване на налога върху недвижимите парцели от 3. 2 на 2. 2 на хиляда върху данъчната оценка.

Кметът отдръпна предлагането си за въвеждане на нови такси за гробищните услуги. Запазва се размерът на таксите за паркиране в "Синята зона " на Сливен, предложенията за понижаване цените на абонамента не бяха признати. Намалени с два бяха часовете за деяние в "Синята зона ", като тя ще работи от 9 до 17 часа. Съветниците отхвърлиха предложение за разпродажба на кожния диспансер в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР