Разходка по Дунав за ученици от всички класове ще се

...
</TD
>Разходка по Дунав за ученици от всички класове ще се
Коментари Харесай

Областната управа организира разходка по река Дунав за всички ученици

Разходка по Дунав за възпитаници от всички класове ще се организира на 27 юни /четвъртък/ от 11.00 до 12.00 часа. Инициативата е на регионалния шеф на Русе Драгомир Драганов и е във връзка Деня на река Дунав, който се отбелязва обичайно на 29 юни. Разходката ще се реализира с кораба " Русчук “, като всеки искащ би трябвало да се запише авансово на e-mail: [email protected] до 16.00 часа в сряда, като се посочат наложително три имена и телефон за връзка. Децата би трябвало да бъдат наложително придружавани от родителите или учителите си. Отплаването на кораба ще се реализира от Понтон № 10, на гърба на ресторант " Понтона “.

Инициативата е подкрепена и от Регионалното ръководство на образованието /РУО/, като самата разходка се реализира безплатно с помощта на компания " Дунавски Драгажен Флот “ АД. По време на разходката е планувана и богата занимателна стратегия. В рамките на едночасовото си странствуване по втората най-дълга река в Европа учениците ще научат любопитни обстоятелства за Дунав, ще имат опция да рисуват и играят дружно. " Надявам се посредством тази самодейност да притеглим вниманието на повече младежи към смисъла на реката в нашето всекидневие “, разяснява Драганов и изрази убеденост, че също по този начин по този метод учениците ще се замислят повече за смисъла на екологията в наши дни.

Денят на река Дунав се отбелязва от 29 юни 1994 година, когато 13 страни и Европейската комисия подписват интернационалната Конвенция за запазване на река Дунав. За първи път Денят на Дунав се празнува през 2004 година

Важно конкретизиране е, че местата на кораба са лимитирани до 66, като в тази численост влизат и членовете на екипажа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР