Общинският съвет в Пловдив прие изменението на Общия устройствен план

...
Общинският съвет в Пловдив прие изменението на Общия устройствен план
Коментари Харесай

ОБЗОР: Приеха новия ОУП на Пловдив, полицейска акция срещу кмета на Стамболийски

Общинският съвет в Пловдив одобри изменението на Общия организационен проект  без никакви корекции от в началото импортираното предложение. С 36 гласа „ за ”, 6 „ срещу ” и шестима „ въздържали се ” новият градоустройствен проект бе признат, като последваща стъпка е обнародването му в държавен вестник.
Прочетете още

Преди сесията на Общинския съвет, пред локалния парламент в Пловдив, се организира протест срещу приемането на новия Общ организационен проект. Недоволството беше ориентирано към парцел от 81 декара край Братската могила, чието предопределение ще бъде променено и от озеленяване ще бъде към този момент със статут на зона за рекреационни действия. Това би разрешило на притежателите на парцела да застроят 30% от него, като вдигнат 9-етажни здания. Протестиращите упорстват Общия организационен проект да бъде отсрочен за гласоподаване и да бъде върнат към остарелия му статут за публично озеленяване.

Междувременно на акционерното заседание на „ Пълдин туринвест ” акциите на Община Варна в „ Международен панаир Пловдив ” са били апортирани против присъединяване в сдружението. Това се случва няколко часа, откакто Общинският съвет в Пловдив разпореди на представителя на Общината Ясен Михайлов да гласоподава „ срещу ” решението, както и да наложи несъгласие на решението според Закона за общинската благосъстоятелност. Пред  TrafficNews  Михайлов съобщи, че отишъл на акционерното заседание и е предал волята на Общинския съвет.

Общински съвет към община „ Родопи ” отхвърли с огромно болшинство предлагането за осъществяване на локален референдум за присъединение на село Белащица към прилежащата Община Пловдив. 24 от 27 души стопираха точка втора от дневния ред, гласувана по член 28 от Закона за административно-териториално устройство/ЗАТУ/. Един бе срещу отменяне на предлагането, а двама се въздържаха.

Специализираната полицейска акция по линия на Икономическа полиция след инспекция на информация за възможна корист със средства от европейските фондове се организира във във фабриката на фамилията на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Освен фабриката, са претърсени и още няколко адреса.

Междувременно деятели на ГЕРБ се събраха на митинг в Стамболийски в отбрана на Мараджиев.

Кметът на Стамболийски разяснява разпита му в полицията тази заран и претърсването на фамилната му фабрика като " предизборна акция за заплашване преди изборите ".

Адвокатът на градоначалника Росен Димитров сподели, че е придружена от редица нарушавания и, че против него все още няма повдигнато обвиняване. Депутатът от „ Възраждане ” Стоян Таслаков сподели, че той е подал сигналът против кмета на Стамболийски. Повече за акцията може да четете в следните материали:

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро стачкува против полицейските репресии в страната. С навлизане на специфични елементи с качулки и голям брой полицейски бусове, е задържан кмет, излъчен от ГЕРБ и регионален координатор на партията в Област Пловдив. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в коридорите на Народното събрание.

Шофьорите и кондукторите, които работят по линиите от градския превоз, които обслужва „ Хеброс бус ” тази заран започнаха обикновено работа, макар заканата си за митинг. Както съобщихме, те са недоволни, че не са получавали своите хонорари.

Транспортната съгласуваност се оказа и най-горещата тематика на днешната среща сред бизнеса и представители на локалната власт в Пловдив.  На нея участваха редица представители на бизнеса, а измежду поканените лектори бяха зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и зам.-кметът на Асеновград д-р Теньо Манолов. 

Любомир Яков, който подаде подправен сигнал за бомба на Централната гара в Пловдив, към този момент е отведен в Пловдивския затвор. Това стана ясно на днешното правосъдно съвещание пред окръжните магистрати, на което той апелира наложената му от Районен съд мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

Междувременно Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 28-годишният Красимир Рашилов, 45-годишният Йонко Аргиров и 50-годишният Медин Молахалил.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР