Общинският съвет в Благоевград реши да закрие микробиологичната лаборатория към

...
Общинският съвет в Благоевград реши да закрие микробиологичната лаборатория към
Коментари Харесай

Закриват лабораторията към онкологичната болница в Благоевград заради дългове

Общинският съвет в Благоевград реши да закрие микробиологичната лаборатория към онкологичната болница в града, с цел да се понижат разноските на лечебното заведение. В момента то има над 1 милион и половина лв. отговорности. Изследванията ще се вършат от външна компания.

Благоевград

Годишно поддържането на микробиологична лаборатория към онклогичната болница коства към 40 000 лева Ако се подписа контракт с външна компания, която да прави проучванията разноските ще бъдат понижени до 3 000 лева Според управлението закриването на лабораторията няма да повлияе на лекуването на пациентите.
Д-р Георги Георгиев, шеф на Онкологична болница-Благоевград: По никакъв метод няма да затрудни. Години наред преди 2014 година ние сме го правили по този метод.
В болничното заведение годишно се лекуват към 6 000 пациенти. От управата на лечебното заведение споделиха, че финансовите усложнения не се отразяват на грижите, които се поставят за болните. Сключени са контракти с компаниите снабдители на медикаменти за разсрочено погасяване на отговорностите.
Д-р Георги Георгиев, шеф на Онкологична болница-Благоевград: Средствата ни да стигат, както за застраховане на активността, по този начин и за заплати, осигуровки и несъмнено да покриваме леко, по-леко тези просрочени заплащания, които имаме. за в този момент мъчно, е, това е сложна конструкция.
Според лекари, работещи в болничното заведение е належащо се търси външно финансиране.
Д-р Владимир Таковски, нач. на отделението по хирургия: Без дотиране от външен източник, имам поради откакто сме общинска болница, общината, болничното заведение не може да натрупа задължения. Всички държавни и общински лечебни заведения в България натрупат задължения.
От управлението на болничното заведение споделиха, че сега правят разбор на активността в отделенията и средствата, които се изразходват за лекуването на пациенти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР