Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна

...
Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна
Коментари Харесай

Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна за тази година

 Общинският съвет се събира, с цел да гласоподава бюджета на Варна за тази година. Заседанието с начален час 9:00 още веднъж ще се организира онлайн и ще бъде предавано в действително време посредством YouTube канала на локалния парламент.

В предварителния дневен ред са включени 12 точки, една от които е приемането на бюджета на Варна за 2021 година Финансовата рамка е в размер на 556,7 млн. лв. и бележи нарастване с близо 65 млн. лв. по отношение на миналата година. Двата съществени целта са развиване на Варна като Град на знанието, както и стопански напредък и естетизация на градската среда.

Съветниците би трябвало да решат дали да дадат единодушието си за вдишване на дълготраен общински дълг. Община Варна има желание да изтегли банков заем, който да влага в: благоустрояване на междублокови пространства, главен ремонт на уличната мрежа и създаване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения във Варна.

В дневния ред попадат също промени в наредбата за реда за слагане на преместваеми обекти. В проектодокумента са планувани редица промени, които съветниците ще обсъдят на днешното 14-то подред съвещание на локалния парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР