Общинският съвет на украинския град Мариупол съобщава, че руснаците не

...
Общинският съвет на украинския град Мариупол съобщава, че руснаците не
Коментари Харесай

Мирът се размина! Тежки обвинения между Русия и Украйна

Общинският съвет на украинския град Мариупол оповестява, че руснаците не съблюдават примирието, посредством което трябваше да се освободи кулоар за евакуация на жителите на града.

Съобщението е публикувано на фейсбук страницата на Върховната рада на Украйна, написа " Блиц ".

Вследствие на нарушеното помирение евакуацията все още се приключва, а жителите са помолени да търсят убежища. От своя страна полицията ще бъде осведомена и инструктирана по високоговорителите.

Към 12:30 (московско време) евакуацията от Мариупол (откъдето украинските управляващи дадоха обещание да изтеглят до 200 000 цивилни днес) не е почнала. Ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи, че до момента нито един човек не е напуснал Мариупол съгласно контрактувания кулоар.

На собствен ред ръководителят на окупационната администрация на " Донецка област " Павел Кириленко съобщи, че евакуацията от Мариупол не може да стартира заради обстоятелството, че боевете по маршрута й в Запорожска област не престават и сега се водят договаряния за прекъсването им.

Жителите на Волноваха също не могат да изоставен зоната на военни дейности. От Щаба на териториалната защита на ДНР оповестяват, че бойците от ВСУ пречат на евакуацията на цивилни.

От региона на Николаевка в Нови Свет в Старобешевски регион са евакуирани 24 мирни поданици, от които четирима са родом от Волноваха. По думите на последните по улица. Юбилейная в мазетата на разрушени жилищни здания има жители, които не могат да излязат независимо.

" Бойците от въоръжените формирования на Украйна съзнателно не оказват нужната помощ на нуждаещите се, с цел да не могат да изоставен село Волноваха “, споделиха от министерството.

Примирието бе реализирано през вчерашния ден на втория кръг от договарянията сред представителите на Русия и Украйна. То включваше прекъсване на огъня и основаване на коридори за евакуация на жителите на града, който бе тежко обиден от спора сред двете страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР