Общинският съвет Кюстендил ще гласува докладна записка, с която иска

...
Общинският съвет Кюстендил ще гласува докладна записка, с която иска
Коментари Харесай

Община Кюстендил иска безвъзмездно право на управление на крепостта Хисарлъка за 10 години

Общинският съвет Кюстендил ще гласоподава докладна бележка, с която желае от Министерството на културата безплатно право на ръководство на парцели, обществена държавна благосъстоятелност – елементи от археологическа недвижима културна полезност с категория " национално значение " – " Късноантична и средновековна цитадела на хълма Хисарлъка ". Искането е за период от 10 години- в този период община Кюстендил със лични бюджетни средства и други запаси ще обезпечи защитата, обслужването, настоящата поддръжка, представянето и популяризирането на крепостта.

С превръщането на Кюстендил във водеща туристическа дестинация е значимо да се употребява потенциала на всички публични здания, които могат да задоволят публичните потребности от локално значение.

Община Кюстендил извършва комплекс от ограничения, които да доведат до превъзмогване несъответствията сред богатия и разнороден ресурсен капацитет и неналичието на съвременни атракции приспособени към актуалните пазарни условия, се споделя в докладната бележка.

Сесията на Общински съвет Кюстендил е на 29 февруари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР