Общинският приют за безстопанствени кучета в Казанлък получи 800 килограма

...
Общинският приют за безстопанствени кучета в Казанлък получи 800 килограма
Коментари Харесай

Общинският приют за безстопанствени кучета в Казанлък получи дарение от австрийска организация

Общинският подслон за безстопанствени кучета в Казанлък получи 800 кг суха храна и консерви от австрийските си сътрудници от организацията Tierhilfe süden Austria, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация, съобщи Българска телеграфна агенция. В приюта има обособено помещение за предпазване на храната, отговарящо на условията на Областната дирекция по сигурност на храните. 

От администрацията показват още, че от началото на актуалната година се регистрира растеж на броя на осиновяванията на кучета, както и нараснала заинтригуваност на хората по отношение на преимуществата на осиновяването. 

С поддръжката на локалната администрация и необятната доброволческа мрежа, с изключение на понижаване на популацията на бездомните кучета, приютът цели и поощряване на обществото за хуманно отношение и демонстрация на отговорност към животните. 

Договорът за съдействие на общинския подслон с австрийската организация е подписан при започване на годината, сочи уеб сайтът на общината. Фондацията ще подкрепя активността на приюта посредством образуване на кастрационни акции два пъти годишно, ще дава храна, лекарства и консумативи. Договорът е за период от четири години. Общинският подслон за безстопанствени кучета е построен в Казанлък през 2005 година. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР