Общинският и областният кръг на Националното ученическо състезание Защита при

...
Общинският и областният кръг на Националното ученическо състезание Защита при
Коментари Харесай

Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

Общинският и регионалният кръг на Националното ученическо съревнование „ Защита при пожари, бедствия и изключителни ситуации-2022 “ ще се проведат през днешния ден, 12 май, от 13.00 часа в двора на Учебния център на Регионалната дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”-Шумен.

Ще вземат участие 6 тима от община Шумен – ІІ ОУ „ Д-р Петър Берон “, III ОУ „ Димитър Благоев “, VI ОУ „ Еньо Марковски “, ОбУ „ Христо Ботев “- с. Друмево, СУ „ Сава Доброплодни “ и СУ „ Трайко Симеонов “. Всеки тим се състои от четирима състезатели – възпитаници от 6 и 7 клас.

Състезанието включва тестова инспекция на теоретичните познания и практическа инспекция посредством спортни игри в образователни центрове. Основните цели са инспекция на равнището на добитите през главния курс на образование познания, умения и привички за дейности при бедствия, повреди и произшествия и работа в екип при пораждане на спешни обстановки.

Ученическото съревнование се провежда от РДПБЗН-Шумен, Община Шумен и Българския юношески червен кръст. То е включено в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по ползи на децата и учениците за образователната 2021/2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР