Общинските власти в Кемерово публикуваха на официалния сайт на кметството

...
Общинските власти в Кемерово публикуваха на официалния сайт на кметството
Коментари Харесай

Публикуваха списък с имената на изчезналите и загиналите при пожара вКемерово

Общинските управляващи в Кемерово разгласиха на формалния уебсайт на кметството лист с безследно изчезналите, починалите и потърпевшите при нещастието в комерсиалния център " Зимняя вишня ", заяви РИА Новости.

На уеб страницата са оповестени имената на 25 разпознати жертви, измежду които 13 деца. Други 38 души се водят безследно изчезнали, 26 от които са деца. Пак съгласно оповестения лист още 69 души са настанени в лечебни заведения.

Малко по-рано съветският Следствен комитет разгласи други числа като посочи, че по заявки на близки и родственици, 67 души се водят за безследно изчезнали. От следствения комитет акцентират, че е " невероятно " да се разгласява финален лист на починалите до момента в който не приключат всички днк-експертизи.

 Слухове за съзнателно занижаване на броя на починалите в допълнение взривиха непринудено проведения в ранния следобяд днес  протест, в който се включиха към 7000 поданици на Кемерово с гледище за транспарантно следствие на случая. Група от участниците в митинга ревизира моргите в града. " Видяхме към 20 обгорели натрупа на възрастни, само че деца няма. Къде са те? В потрес сме! ", описаха те откакто още веднъж се върнаха на митинга.

Междувременно шефът на комерсиалния център Надежда Суденок даде показания пред локален съд, в които отхвърли да признае виновност за ужасното произшествие. Тя съобщи, че вратите на кинотеатрите в мола в никакъв случай не са били заключвани.

Освен това Суденок показа своя версия, че пожарът може да е вследствие на тенденциозен палеж, осъществен за възмездие от младежи, които били изгонени от постройката поради непочтено държание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР