Общинските власти и частният сектор в Нидерландия взеха спешни мерки

...
Общинските власти и частният сектор в Нидерландия взеха спешни мерки
Коментари Харесай

Спешни мерки в Холандия заради големите горещини


Общинските управляващи и частният бранш в Нидерландия взеха незабавни ограничения през днешния ден, защото температурите се повишиха до близо 40 градуса, оповестява Българска телеграфна агенция.

Властите пуснаха снегорини, които посипаха избрани пътища със сол, с цел да се намали температурата на повърхността им. Обяснението е, че солта извлича влагата от въздуха, което води до охлаждащ резултат върху асфалта. При такива условия асфалтът може да се нагрее до 50 градуса.  

Най-голямата верига супермаркети в Нидерландия съобщи, че няма да доставя хранителни артикули до домовете на клиенти, с цел да не разнасят водачите ѝ хранителни артикули в изпепеляващото слънце. Клиенти показаха недоволството си в обществените мрежи.

Много преносими мостове в Амстердам бяха охладени с вода, с цел да се понижи разширението на стоманата от покачените температури и да се предотврати блокиране. Мостовете постоянно би трябвало да се повдигат или завъртат, с цел да може плавателните съдове да преминат през каналите.

Местната метеорологична работа заяви, че температурите ще стигнат до 39 градуса в провинция Лимбърх в югоизточната част на страната, а в югозападната крайбрежна провинция Зелант градусите ще надвишат 38, където по принцип е по-хладно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР