Общинските съветници в Плевен се поставиха в положение да избират

...
Общинските съветници в Плевен се поставиха в положение да избират
Коментари Харесай

Общински съветници в Плевен създадоха дилема: пътища или театър

Общинските съветници в Плевен се сложиха в състояние да избират дали да понижат финансирането на локалния Драматично-куклен спектакъл " Иван Радоев ", който има 100-годишна история, или да ремонтират пътища в 24 дребни обитаеми места.

Миналата седмица при приемането на общинския бюджет съветниците гласоподаваха понижение на дотацията за театралната натрупа със 70 хиляди лева, а претекстът беше парите да се вложат в възстановяване на инфраструктурата на 24 села.

Кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, представен от Българска телеграфна агенция, че съгласно него Бюджет 2020 е незаконосъобразен и той ще наложи несъгласие на документа, след което чака още веднъж да бъде разискван, тъй че пропуските да бъдат отстранени. " Не можеш да противопоставяш едни сфери на публичен живот на други. Нека усилим финансите на селата, само че не за сметка на културата. Човек яде, с цел да живее, само че не живее, с цел да яде ", сподели през днешния ден кметът пред Би Ти Ви.

Общественият експертен съвет по просвета в Плевен също се опълчи против понижените средства за културната институция, осведоми държавната организация. В декларация членовете му упорстват да не се понижават дотациите за културата, в това число и за Драматично-кукления спектакъл " Иван Радоев ", заяви Българска телеграфна агенция..

По думите на шефа Васил Василев трупата единствено през предходната година е изнесла над 380 представления, спечелила е награди в интернационалните фестивали, пълнила е влиятелни зали, в това число и в столицата. В Плевенския спектакъл са привлечени на работа 17 млади експерти от София. Той сподели през днешния ден пред Би Ти Ви, че активността на театъра обидно се принизява до " ние ще им дадем, ние ще им вземем ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР