Общинските съветници в Бургас днес на свое заседание ще решават

...
Общинските съветници в Бургас днес на свое заседание ще решават
Коментари Харесай

Бургаските съветници решават днес дали градът да бъде разделен на райони

Общинските съветници в Бургас през днешния ден на свое съвещание ще вземат решение дали градът да бъде разграничен на региони. Точката за гласоподаване е импортирана от кмета Димитър Николов в дневния ред на сесията, оповестен в интернет страницата на Общинския съвет.

Припомняме, че предлагането идва от Местна гражданска самодейност за развиване на локалната народна власт. За разделянето на Бургас на региони бяха събрани хиляди подписи. Местната гражданска самодейност изиска територията и наименованието на регионите да съответствува със съществуващите шест Центъра за административни услуги /ЦАУ/ и да имат директно избираеми кметове.

Сред другите точки от дневния ред на днешната общинска сесия са ограничения, свързани с паркирането в жилищните комплекси "Лазур ", покрай Морската градина и "Възраждане ", покрай центъра. В двата комплекса местата за колите не доближават. В същото време фирмени коли нощуват на вътрешните алеи и паркинги, предопределени за живущите в тези региони. Очаква се през днешния ден съветниците да дадат решение на казуса.
Ще се разисква още прехвърлянето на парцели в благосъстоятелност на общината в местността "Ченгене скеле " за построяването на етнографски културно - туристически комплекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР