Общинските съветници от Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ в

...
Общинските съветници от Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ в
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Нужни са спешни промени в паркирането в Пловдив

Общинските съветници от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ в Пловдив упорстват за незабавни промени в паркирането .

„ На фона на положението на градския превоз, правещ напредването с МПС доста повече обвързване и нужда, в сравнение с персонален избор, както и дейното застрояване, водещо до увеличение на гъстотата на популацията, общинските политики в тази тенденция работят на процедура в ущърб на жителите на Пловдив “, безапелационни са Йоно Чепилски, Владимир Славенски, Веселка Христамян, Веселина Александрова и Георги Рогачев.

Според съветниците кметската администрация наложително би трябвало да направи разбор на натовареността на зоните за платено паркиране в града , който да откри евентуалните точки на спор сред живущи и притежателите на служебни абонаменти и да предложи подобаващи ограничения за решаването на проблемите с паркирането в „ Синя зона “.

В публично запитване до кмета Костадин Димитров от ПП-ДБ търсят отговори на следните въпроси:

  • Предвижда ли се реализиране на инспекции на към този момент подписани контракти за служебни абонаменти в зони с висока плътност на заселване, в това число ограничения за проучване на подписаните контракти, предвид на целесъобразността на отпуснатите места?
  • Смята ли общинската администрация и Оперативна програма “Паркиране и репатриране ” да направи разбор на натовареността на зоните за възстановяване ръководството на местата в зоните за платено паркиране, както и да се открият евентуални точки на спор сред живущи и служебни абонаменти?
  • Предвиждат ли се в идващите 6 месеца промени в Наредбата за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив, по самодейност на общинската администрация или на управлението на Оперативна програма “Паркиране и репатриране ”?

От ПП-ДБ са безапелационни, че без основаване на по-справедлива и ефикасна система за паркиране, която да обслужва потребностите както на жителите на Пловдив, по този начин и на бизнеса, войната за паркиране във втория по величина град освен няма да спре , а и ще докара до още по-големи спорове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР