Общинските съветници от ПК Европейски въпроси и международно сътрудничество“ дадоха

...
Общинските съветници от ПК Европейски въпроси и международно сътрудничество“ дадоха
Коментари Харесай

Община Варна ще участва като партньор в проект “City Changer Cargo Bike”

Общинските съветници от ПК „ Европейски въпроси и интернационално съдействие “ дадоха единодушието си Община Варна да взе участие като сътрудник в план “City Changer Cargo Bike ” – “Товарно колело, изменящо града “. Концепцията на плановото предложение планува възстановяване на визията за колоезденето и повишение на общото равнище на колоездачите. Според създателите градското пространство ще се употребява по-успешно, тапите ще намалеят, а качеството на въздуха ще се усъвършенства.

Водещата организация по плана, който се осъществя по стратегия Хоризонт 2020 на Европейска комисия, е Австрийска организация за проучване на подвижността. Нейните сътрудници са общо 21 от 16 страни, измежду които Дания, Холандия, Франция, Норвегия, Португалия. Варна е единственият български град, включен в плановото предложение.

В рамките на плана ще бъдат прегледани най-хубавите образци в Европа с концепцията те да бъдат приложени в нови градове и в нови условия. Желанието е опитът да бъде излъчен от градове прародители на градове почитатели. Сред почитателите ще бъде и Варна, която ще одобри потвърдените реформаторски решения.

Продължителността на плана е 36 месеца от неговото пускане, като се чака той да стартира през март 2018 година Общият му бюджет е 3 780 000 евро. Индикативният бюджет на Община Варна все още е до 50 000 евро, а съфинансиране не се изисква.

По време на съвещанието бе обяснено, че на по-късен стадий ще се търсят благоприятни условия за идващ план за закупуване на такива колела с главно приложение в пощенските услуги.
Съветниците дадоха единодушието си Община Варна да обезпечи средства от общинския бюджет за покриване на допустимите разноски, преди те да бъдат възобновени от програмата Хоризонт 2020.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР