Общинските съветници от коалиция Новото време и КРОС в Общинския

...
Общинските съветници от коалиция Новото време и КРОС в Общинския
Коментари Харесай

Общински съветници от Смолян искат отличието „,Златен век за Валя Балканска

Общинските съветници от коалиция „ Новото време " и КРОС в Общинския съвет – Смолян, оферират огромната родопско певица Валя Балканска да бъде удостоена с оценката „,Златен век " – огърлие и звезда във връзка. За задачата те са внесли предложение до министъра на културата Кръстю Кръстев,

Аргументите на общинските съветници са, че националната ни певица към този момент десетилетия наред разнася славата и хубостта на родопската ария по света. Чрез нея духът на магичната ни планина стигна галактически измерения, а името ѝ стана синоним на родопския фолклор.

Песента „ Излел е Дельо бунтовник ", в осъществяване на Валя Балканска, е мотив за национална горделивост. В писмото те напомнят още, че през 1977 година тя е записана на позлатена плоча и лети на американските галактически апарати „ Вояджър " паралелно със международните композитори Бах, Моцарт и Бетховен. Валя Балканска е един потвърдил себе си създател с деятелен дух, а името ѝ е образец за подражателство на младежите, които имат заложба и предпочитание да вървят по пътя на певческото изкуство.

Предложението е премията да бъде връчено във връзка Деня на националните будители през 2024 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР