Общинските съветници не одобриха на заседанието си днес план-сметката за

...
Общинските съветници не одобриха на заседанието си днес план-сметката за
Коментари Харесай

Общинските съветници не одобриха парите за чистотата на София за 2023 г.

Общинските съветници не утвърдиха на съвещанието си през днешния ден план-сметката за обезпечаване на дейностите по чистотата на територията на Столична община през 2023 година , заяви БНР.

Ще бъдат подсигурени средства за разчистване на София, увери кметът Йорданка Фандъкова, представена от националното радио. Много постоянно политически сили водят акции против кмета посредством отпадъците, разяснява тя.

" За страдание виждаме, че атмосферата от Народното събрание се придвижва и в залата на Столичния общински съвет. Предстоящите локални избори стимулират доста политически сили да мислят за партийните си въпроси, а не за града. Днес общинският съвет не поддържа повече миене в града, не поддържа създаване на фотоволтаични съоръжения в завода за боклуци, с което да се понижат сметките на завода, и не поддържа повече средства за районните кметове за поддържане на междублоковите пространства ", заяви Фандъкова.
 22,5 млн. лева повече са планувани за чистотата на София за 2023 година
22,5 млн. лева повече са планувани за чистотата на София за 2023 година

Изграждат фотоволтаична система в завода за преправка на битови боклуци в Садината

По думите й София има система за боклуци и почистването на града през 2023 г. ще бъде обезпечено със средствата, които са били разполагаем през тази година .

След два часа диспути, общинските съветници не одобриха да бъдат разходвани малко над 260 милиона лв. за почистването на София за 2023 година, планувани в план-сметката.

Българска социалистическа партия и самостоятелният консултант Борис Бонев оповестиха, че няма да гласоподават за средствата , планувани за чистотата за идната година. От " Демократична България " и " Патриоти за София " също не поддържаха план-сметката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР