Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе доволен от

...
Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе доволен от
Коментари Харесай

Луис де ла Фуенте: Мисля, че сме най-добрите в света

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе удовлетворен от триумфа над защитаващия купата си отбор на Италия с 1:0 на Европейското състезание по футбол, само че подлага на критика играчите си, че не са създали успеха по-солидна. С втория си триумф в група " В " италианците си осигуриха класиране за елиминациите на шампионата.

" Мачовете се вземат решение от елементи, а това бе среща, в която можехме да отбележим още голове. Трябва да продължим да работим по същия метод. Няма никой по-добър от нас и би трябвало да работим с тази убеденост ", разяснява Де ла Фуенте на конференцията след дуела.

" Познавате ме доста добре. Мисля по същия метод като през вчерашния ден. Гордея се с резултата и метода, по който спечелихме, само че това е доста изискващ шампионат и колкото по-напред отиваме, толкоз противниците ни ще ни опознават и ще става все по-трудно. Гордея се с метода, по който играчите имат безкрайна упоритост, безкрайна работна нравственос. Мисля, че нещото, което изпъква най-вече за мен, беше да знам по какъв начин да играя в другите моменти от този сложен мач. Има доста топ тимове в шампионата. Трябва да се подобряваме, да стоим крепко стъпили на земята и да не смъкваме гарда си ", продължи селекционерът на Испания, представен от формалния уебсайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

" Нещата се свеждат до освен това от прохлада. Футболът не е единствено прохлада и фитнес равнище, само че и тактичност и техника. Бяхме по-добри във всички области. Имам огромно почитание към Италия, само че те имаха някои компликации, а частично това е, тъй като играхме толкоз добре ", сподели Луис де ла Фуенте, а запитан дали това е най-хубавото показване на Испания под негово управление, той отговори:

" Да, мисля, че е по този начин. Срещнахме се с Италия в Лигата на нациите и играхме добре, само че мисля, че това беше по-пълноценно показване. Никога няма да се уморя да разпространявам испанския футбол. Мисля, че сме най-хубавите в света. "

" Искам да подчертая качеството на това потомство футболисти, изключително тези в този тим. Испанските футболисти са най-хубавите в света. Знам какво съставлява този тим във връзка с наличието - познавам ги доста добре и те ме познават, само че всъщност не сме постигнали нищо. Футболът може да бъде доста нечовечен и би трябвало да сме внимателни, смирени и да демонстрираме почитание. Следващият ни мач ще ни разреши да освежим тима, само че желаеме да спечелим, а не да вършим услуги на някого. Имаме някои първокласни състезатели, които към момента не са играли и желаят да покажат какво могат ", съобщи Де ла Фуенте.

" Видях капацитета на моя тим - тази дарба в действителност да се изправи против съперник от най-висока класа като Италия. Може да наподобява, че Италия игра зле, само че това е, тъй като ние играхме доста добре. Харесва ми обстоятелството, че хората стартират да мислят, че можем да спечелим шампионата, само че би трябвало да останем щастливи и спокойни. Играчите би трябвало да се любуват на това, което вършат най-добре – да играят футбол и да се развиват ", разяснява още старши треньорът на испанския народен отбор, а във връзка Начо и Аймерик Лапорт, той добави: 

" Начо се почувства малко нерадушен и не можа да играе. Той се възвръща, само че трябваше да си почине. Не искахме да го рискуваме. Лапорт игра брилянтно. Той беше преобладаващ във всяка област и сме възхитени от това, тъй като това демонстрира, че имаме футболисти, които могат да влязат във всяка обстановка. “ /БТА

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР