Общинските съветници на Ловеч взеха решение да облекчат финансова тежест

...
Общинските съветници на Ловеч взеха решение да облекчат финансова тежест
Коментари Харесай

Облекчават финансова тежест върху търговци в Ловеч по време на пандемията

Общинските съветници на Ловеч взеха решение да облекчат финансова тежест на търговците в Ловеч, които търпят загуби от рестриктивните мерки поради пандемията. За задачата бе признато предлагането на общинския консултант Кирил Гумнеров. Така Общинският съвет освобождава от възнаграждение на такса тротоарно право до края на 2021 година всички заведения за публично хранене и кафетерии на територията на общината. Решението е на съображение член 8, т. 6 от ЗМДТ и член 21, алинея 1, т.7 и т. 8 от ЗМСМА.

Гласуването сподели 17 гласа „ За “, два гласа „ Против “ и осем гласа „ Въздържал се “ и по този начин предлагането бе признато. То се отнася за терени – общинска благосъстоятелност за слагане на маси и столове за сервиране навън пред заведения за хранене и развлечения.

От името на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и питиепродавците - Мелта “ по времена сесията се изрекоха притежателите Велислава Кънева и Иглика Троанска, които разкриха какви са загубите на търговците по време на пандемията.

Още от ЛОВЕЧ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР