Общинските съветници на Асеновград решиха със званието „Почетен гражданин“ тази

...
Общинските съветници на Асеновград решиха със званието „Почетен гражданин“ тази
Коментари Харесай

Асеновград избра двама почетни граждани тази година

Общинските съветници на Асеновград взеха решение със званието „ Почетен жител “ тази година да бъдат определени двама асеновградчани. Те са заслужили признанието със своята активност – единият в областта на опазването на здравето, а другият – на клутурата. Всеки един от двамата е съдействал със заслугите си за положителното име на общината.



Доктор Иван Червенков – шефът на МБАЛ – Асеновград – съумя със своите управнически умения да провежда приемът на пациенти и проконтролира работата на чиновниците си за преодоляване на рецесията, подбудена от пандемията COVID-19. Отделно от това, неведнъж се организират и „ зелени коридори “ за искащите да се имунизират против ковид гратис и без записване.



Работата на лекар Червенков дава резултат и към този момент хиляди асеновградчани са ваксинирани против COVID-19. Той е отличен експерт и админ. Под негово управление е основан и образуван професионален екип от експерти, които работят безрезервно и с воля в МБАЛ – Асеновград. Денонощният труд на лекари, медицински сестри, санитари и целия личен състав, работещ против пандемията, е заслужен за почитание.

Другият асеновградчанин, определен за „ Почетен жител “, е общественикът и прочут на голям брой хора културен деятел Йордан Кожухаров. Той способства за издигането на българския дух и просвета, както и за запазване на традициите ни. Кожухаров е прочут с това, че е един от положителните рецитатори, освен в асеновградска община. Взимал е участия в интернационалните фестивали, популяризирайки името на Асеновград в страната и чужбина. Местните го познават от немалкото му изяви в съвсем всички празници, отдадени на културата в града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР