Общински служители премахват следите от срамната вандалщина на протестите в

...
Общински служители премахват следите от срамната вандалщина на протестите в
Коментари Харесай

Ето какви са последиците от вандалските протести на пъпа на София БЛИЦ TV

Общински чиновници отстраняват следите от срамната вандалщина на митингите в центъра на София, чиито участници се афишират в отбрана на моралните полезности и върховенството на закона, само че изкъртиха историческо-култирна полезност в центъра на столицата, с цел да атакуват с нея служители на реда.

Става дума за изкъртените жълти павета, които бяха изтръгнати от мястото им, с цел да може с тях протестиращите да замерят служителите на реда, охраняващи публичния ред по време на по този начин нареченото национално неодобрение против властта.


ВИДЕО: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

От Сдружение „ Зограф “ неведнъж настояха министър Боил Банов да санкции „ Отровното трио “ с 30 хиляди лв. за къртенето на историческите жълти павета в София, декларирани като монумент на културата.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Унищожаването и поругаването на културното ни завещание не може и не трябва да остане безнаказано, извънредно време е институциите да привлекат към административнонаказателна отговорност господата Хаджигенов, Бабикян и Минеков от така наречен „ Отровно трио “, които дни наред призоваваха гръмогласно за радикализиране на протестните дейности в „ Триъгълника на властта “, се споделя в изказване на сдружението.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
Припомняме, че в границите на по този начин нареченото Трето велико национално въстание, състояло се на 22 септември, 20 минути преди 22.00 часа се случи ескалацията на напрежението. Част от протестиращите упорстваха да преминат през полицейския кордон откъм постройката на Българска академия на науките, с цел да стигнат до Паметника на незнайния войник.

Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
Друга група от протестиращи се опита да заобиколи кордона и да стигне до остарялата постройка на Народното събрание. Тогава към органите на реда полетяха бомбички, бутилки и павета.

Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

За напрежението на 22 септември, когато се стигна до конфликти с протестиращите, откакто те не бяха пуснати до катедралата "Св. Александър Невски ", основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посочи, че протестиращите са търсили спор с полицията "и за малко да го получат.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Той добави, че шествието към Орлов мост и към остарялата постройка на Народното събрание е било нерегламентирано и несъгласувано със Столична дирекция на вътрешните работи, и Столична община. Иванов сподели, че е имало позволение за митинг до 22 часа.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

"Те твърдяха, че са желали да се поклонят пред храм-паметника, който след 22 часа не работи. До Паметника на незнайния боец можеше да се стигне от още 20 места. Търсеше се спор. Там беше цялата наша техника и не можем да си позволим тя да се чупи.



Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Ние имахме информация още при второто "Велико национално въстание ", че ще има опит за навлизане в постройката на Народното събрание. Всички мислеха, че се приказва за новата постройка, а в действителност е ставало въпрос за остарялата. Успяхме да предотвратим това ", изясни Иванов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР