Общински съветници бойкотираха заседание на местния парламент и провалиха важни

...
Общински съветници бойкотираха заседание на местния парламент и провалиха важни
Коментари Харесай

Общински съветници във Видин бойкотираха заседание на ОбС

Общински съветници бойкотираха съвещание на локалния парламент и провалиха значими за Общината и жителите решения.

Заради нарочното отсъствие на „ загрижени “ за бъдещето на града и Общината съветници от разнообразни политически сили, постоянното заседаниена 12 юли не събра кворум и по този метод бе блокирано осъществяването на редица действия във всички сфери на работа.

Тъй като не са гласувани от Общинския съвет, ще се провалят плануваните поправки и асфалтиране на улици, облагородяване на междублокови пространства, отделяне на зелени площи и кътове за отдих в града и селищата на Общината. Предстои да бъде обществено оповестен лист с всички заложени финансови действия, които няма по какъв начин да се осъществят, тъй като общинските съветници от групата на ГЕРБ, „ Справедливост за Видин “ и тези към някогашния кмет Огнян Ценков, се опълчват очевидно, ръководени от лични ползи, на желанията на Община Видин да надгражда и усъвършенства средата за живеене.

Редица планове ще забуксуват. Под въпрос е завършването на последния стадий на плана " Основна реорганизация на централна пешеходна зона “. Към 10000 фамилии няма да получат нови екологични отоплителни уреди поради негласувано решение Общината да кандидатства с планово предложение по процедура „ За по-чист въздух “ на Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година

Няма по какъв начин да се реализира и ремонт на Градското ученическо общежитие, което е в окаяно положение, тъй като е належащо решението на Общински съвет Общината да кандидатства с предложение за осъществяване на инвестиция по процедура „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “ по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Недопустимото държание на някои от „ бащите “ на града попречва също приемането на неотложни решения, касаещи значими действия в просветителния развой. Ще бъдат нарушени всички избрани периоди, свързани с подготовката на образователната 2023/2024 година; представянето на документи за средищни учебни заведения и детски градини в Министерството на образованието и науката; подаването на данни към Националната електронна осведомителна система на предучилищното и учебното обучение и одобряването на независими паралелки в учебните заведения и групи в детските градини с пълняемост под наложителния най-малко. Всичко това ще се отрази на финансирането на просветителните институции.

Спират се също решения, нужни за развиването на бизнеса и за осъществяване на капиталови планове, значими за Община Видин.

Кметът доктор Цветан Ценков благодари на всички съветници, които се явиха в залата на Общински съвет: „ Това е част от нашата работа в интерес на видинчани и в интерес на Общината. На тази сесия още веднъж щяхме да гледаме финансовите разноски. Тук виждам един заслужен човек видинчанин, който искаше тяхната организация да подари една улица, с цел да могат да се осъществят техните бизнес инициативи в Западна индустриална зона. И това през днешния ден не може да стане “.

Д-р Ценков означи, че дружно с неговия екип са посочили, че Видин може да бъде друг. „ И в културно отношение, ние вършим най-хубавите културни календари, и с европроектите – това, което виждате, че се случва и хората го правят оценка, както и нашите посетители и стигнем до инфраструктурата, до работата във всяко едно обитаемо място. Нашият екип даде опция парите от финансовите разноски да влизат във всяко населено място – от град Дунавци до село Долни Бошняк. И това тази година, 2023-та, няма да се случи. Аз настоявам като кмет, че това беше най-успешният мандат от последните 30 години. Без да има ненужно политиканстване. Провалянето на тази общинска сесия единствено би следвало да отвори очите на нашите съграждани. Аз и моят екип ще се борим за бъдещето на нашия град и никой не може да ни спре! “ – съобщи той.

Днешното съвещание на Общински съвет – Видин можеше да бъде несъмнено като основно в края на мандат 2019-2023. Поведението на общинските съветници, бойкотирали работата на локалния парламент, недвусмислено приказва за безхаберие към проблемите на жителите на Общината и игнориране на всички благоприятни условия за бъдещо развиване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР