Общински съветник взриви гранати по време на заседание в местния

...
Общински съветник взриви гранати по време на заседание в местния
Коментари Харесай

Общинар от Украйна взриви гранати по време на заседание в местния парламент, шестима са в критично състояние

Общински консултант взриви гранати по време на съвещание в локалния парламент на село Керецки, намиращо се в западната Закарпатска област на Украйна.

Ранени са 26 души, от които 6 в сериозно положение. Първоначално медиите оповестиха, че атентаторът е умрял, само че по-късно стана ясно, че лекарите са го реанимирали.

Атентаторът Сергей Батрин е член на партията " Слуга на народа " на украинския президент Володимир Зеленски. Твърди се, че той бил във омраза със своите сътрудници. Причината била, че съветът дал своя вот двойно нарастване в заплатата на кмета поради оповестеното военно състояние. Местните депутати дали своят вот и месечни надбавки към заплатите си, написа dir.bg.

Преди да взриви гранатите, Батрин влезнал в изострен спор с останалите общински съветници по въпроса за приемането на новия общински бюджет. Те били срещу предлагането му за изработката на доклад за предходния бюджет. След разногласието мъжът си тръгнал и се е върнал с гранатите, написа локалния сайт Zakarpattia24.

Медията е споделила и видео, в което Батрин се оплаква от локалната власт в Керецки. Според полицията локалният депутатът е застрашен с до 10 години затвор и конфискация на имущество. Към момента той е в болница в тежко положение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР