Общински съветник от „Демократична България в Нова Загора сезира институциите

...
Общински съветник от „Демократична България в Нова Загора сезира институциите
Коментари Харесай

Сигнал за замърсяване на река Кортенска в Нова Загора

Общински консултант от „ Демократична България " в Нова Загора сезира институциите за изпускане на отпадни води в коритото на река Кортенска от централата за биогаз в града. В сигнала се споделя, че водата в реката е с черен цвят и неприятна миризма, подаден е от жители, изясни съветникът Кремена Петрова. Тя е деятел на акцията „ Нова Загора желае да диша ".

Сигнали са подавани от много места, в това число от Раднево, разяснява Петрова. Правени са инспекции, установено е замърсяване, само че не е открито от кое място е източникът. Проведена е среща със заместник-министъра по околната среда и водите Ренета Колева.

" Ангажиментите, които поемат, споделят „ Да, ще изпратим инспекция ". Но инспекциите са денем, а това на процедура се излива нощно време. И по тази причина ние на 8-и в ранните часове, към три часа, отидохме на дерето. В момента, в който отидохме ние видяхме, че от една тръба за дъждовна вода се изливат голямо количество черна секта с извънредно неприятна миризма ".

Подаден е сигнал на телефон 112 и в полицията.

Проверката от институциите обаче е направена 8 часа по късно, посочи още Петрова. Очакваме да се вземат ограничения, тъй като това вреди освен на околната среда, само че и на хората, добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР