Общински съвет - Мездра одобри частична актуализация на капиталовите разходи

...
Общински съвет - Мездра одобри частична актуализация на капиталовите разходи
Коментари Харесай

Вижте какво реши Общинският съвет в Мездра на последното си заседание за 2022 г.

Общински съвет - Мездра утвърди частична актуализация на финансовите разноски и обвързваните с това вътрешни обезщетени промени в финансовите разноски в Бюджет 2022 на Община Мездра. Решението беше взето на последното за тази година съвещание на локалния парламент.

На сесията бяха утвърдени План-сметките за 2023 година на разноските за услугите, свързани със събиране и превозване на битови боклуци до уреди и съоръжения за тяхното третиране; отнасяне на битовите боклуци в уреди и съоръжения, включително отчисленията по член 60 и член 64 от Закона за ръководство на отпадъците; поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане в обитаемоте места и селищните формирания - в размер на 2 308 572 лева В съпоставяне с миналогодишните план-сметки плануваните разноски за тези услуги са със 184 181 лева повече.

Общински съвет одобри Финансов доклад на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД за третото тримесечие на т. година, Отчет за осъществяването на Програма „ Малки локални начинания - Мездра 2022 “ и План за активността на НЧ „ Фар 1927 “ - с. Лютидол през 2023 година

Приети бяха също промени и допълнения в Наредбата за установяване размера на локалните налози на територията на общината. Промените в наредбата касаят размера на дължимия туристически налог от лица, предлагащи нощувки.

Местният парламент реши да бъде основан Съвет по въпросите на обществените услуги в община Мездра в състав от 13 души, с ръководител Нели Минева, заместник-кмет „ Икономическо развиване, обществени и филантропични действия “.

Общински съвет даде единодушие Община Мездра да кандидатства с три планови оферти по две европейски стратегии: по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Топъл обяд “ по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година, по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Грижа в дома “ по Програма „ Развитие на човешките запаси “ (ПРЧР) 2021-2027 година и по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Укрепване на общинския потенциал “ по ПРЧР 2021-2027 година

Решено бе да бъде отдадено чартърен посредством обществено оповестен конкурс помещение за хранително банкиране - трапезария, на партерния етаж в Комплекс обществени услуги на деца и лица с увреждания.

Общински съвет реши да бъде отпусната от Бюджета на Община Мездра за 2022 година еднократна финансова помощ в размер на 1 420 лева на 54-годишния Николай Цековски от с. Лик, чиновник в ОбП „ Чистота “, за лекуване на онкологично заболяване в Турция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР