Общински съвет-Бургас отказа да подкрепи предложението за повишение на минимални

...
Общински съвет-Бургас отказа да подкрепи предложението за повишение на минимални
Коментари Харесай

Минималните цени на таксиметровите услуги в Бургас няма да се покачват

Общински съвет-Бургас отхвърли да поддържа предлагането за покачване на минимални цени за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег по съответната цена, годни за територията на града.

Предложението бе за дневната цена да бъде нараснала на 1.19 лв/км , а нощната на 1,29 лв/км.  

Докладната бележка бе утвърдена от едвам 10 общински съветници и не получи нужната поддръжка, с цел да бъде призната.

Мнозинството от съветниците се сплоти към мнението , че не е работа на Общински съвет да се бърка в пазарната стопанска система , макар че сега законът изисква точно това.

„ Няма проблем самите таксиметрови компании да возят по-скъпо. Но те желаят ние изкуствено да вдигнем долния предел и да задължим всички таксиметрови компании да возят скъпо. Има такива, които желаят да возят жителите на по ниски цени “ , съобщи Бойчо Георгиев.  

Той подсети, че цените на горивата са паднали през последните месици, а в това време един курс в Бургас е много безценен, по отношение на междинната заплата на жителите. 

Думите му бяха подкрепени от Станимир Апостолов , съгласно който таксиметровите услуги в града първо би трябвало да се подобрят услугата , която оферират, след което да се приказва за повишение на цените. Той изрази недоволството си от обстоятелството, че липсва естествен по неговите думи превоз от Летище Бургас сед 23:00 часа , когато минава последният рейс.

„ След това стоят пет коли, стартират едни пазарлъци, а за Бургас даже не желаят да водят. Тези посетители, в случай че нямат номерата на другите компании, по какъв начин ще се придвижат? “ , попита той.

Апостолов описа, че неотдавна е попаднал в такава обстановка, като водачите непосредствено са му о тказали да го качат до Бургас

Стоян Грозев от своя страна настоя Общински съвет да поддържа нарастването на цените, имайки се поради инфлацията и обстоятелството, че законът изисква локалния парламент да дефинира минималните цени на пробег. 

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР