Общинската съветничка от Ловеч Йовка Тодорова е задържана за 72

...
Общинската съветничка от Ловеч Йовка Тодорова е задържана за 72
Коментари Харесай

Задържаха общинска съветничка, злоупотребила като служител в Бюрото по труда

Общинската съветничка от Ловеч Йовка Тодорова е арестувана за 72 часа във вторник късно вечерта, оповестиха от Окръжна прокуратура-Ловеч. Привлечена е като обвинена за корист със средства по стратегии на Бюрото по труда в Ловеч, където тя работи. Става дума за сума от към 120 хиляди лв., написа bulnews.bg.

В Окръжна прокуратура-Ловеч е формирано досъдебно произвеждане за длъжностно закононарушение, по тази причина, че Тодорова не е изпълнила служебните си отговорности по даване на безплатна финансова помощ от Агенцията по заетостта, за да набави за другиго имотна полза и от това са настъпили обилни нездравословни последствия в размер на 117 300 лева за Агенцията по заетостта, прецизираха от прокуратурата.

Неизпълнението на служебните й отговорности се изразявало в осъществяване на рекламна активност, посредством ориентиране на претенденти за образование към съответна компания, в неотразяване на констатации за осъществени инспекции, неточно попълване, с нужните реквизити, на констативни протоколи за наличие на обучаеми лица при осъществяване инспекции на място, неизвършване на контролни инспекции, според план-график.

В резултат на тази активност била получена полза за компанията, която правила образованието под формата на ваучери на забележителна стойност.

Във връзка с процесуално-следствените дейности са извършени разпити на чиновници в Бюрото. ДАНС и полиция са претърсили офисите, конфискувана е документи, уличаваща Тодорова.

Съветничката е от групата на ГЕРБ, член е на две комисии: Постоянна комисия по общинска благосъстоятелност, устройство на територията, комунални действия, екология и превоз и Постоянна комисия за децата, младежта, спорта и Неправителствени организации.

Йовка Тодорова е специалист, управлява отдел, отговарящ за стратегиите, по които се организират шофьорски курсове на безработни. Според схемата за източване на средства тя водела описите, в които попадали фиктивно 20-30 души. Или пък действително часовете, планувани за образование, били по-малко.

За длъжностно закононарушение Законът планува наказване от 1 до 8 години отнемане от независимост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР