Общинската съветничка от Лондон и бивш кмет на район Енфийлд

...
Общинската съветничка от Лондон и бивш кмет на район Енфийлд
Коментари Харесай

Бивш кмет в Лондон смъмри БСП за отношението й към ЛГБТ общността |

Общинската съветничка от Лондон и някогашен кмет на регион Енфийлд в столицата на Англия Сарай Каракуш изпрати яростно писмо до Българска социалистическа партия поради неналичието на публична позиция от страна на Столетницата след похищението на офиса на ЛГБТ организация в София от крайни националисти, предвождани от Боян Расате (БНС-Еделвайс).

Лейбъристката е безапелационна, че партията на Корнелия Нинова е извънредно време да стартира да се държи като естествена европейска лява партия.

Ето и текста на писмото й до Позитано 20:

Уважаемо управление на Българска социалистическа партия,

Разбирам, че актуалното управление на Българската социалистическа партия (БСП) (член на ПЕС) е асъдействало доста за равнището на хомофобията в България със своята позиция за правата на ЛГБТ общността и „ джендър идеологията “, както и че Българска социалистическа партия не поддържа ЛГБТ прайда в София и че има масирана акция против Истанбулската спогодба, също и че Българска социалистическа партия е една от дребното партии в Европа, които нямат ЛГБТ платформа.

Като политическа партия вие имате обвързване да работите за премахване на противозаконната дискриминация, обезпечаване на тъждество и поощряване на положителните връзки сред всички групи в обществото.

Ето за какво аз персонално ви приканвам да предприемете незабавни дейности по този въпрос, с цел да спрете по-нататъшните офанзиви против ЛГБТ групи и да отбраните правата на ЛГБТ общността.

Искрено ваша,

Сарай Каракуш, някогашен кмет на регион Енфийл в Лондон

Темата за отношението на Българска социалистическа партия към ЛГБТ хората бе повдигната измежду лейбъристите в английската столица след обява в обществените мрежи на българина Нишан Джингозян, който от години се занимава с социална активност в Лондон и е в положителни връзки с градоначалника на мегаполиса Садик Хан.

Самият Джингозян е член на управлението на БСП-Лондон и е скандализиран от отношението на партията си към хората с друга полова ориентировка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР