Общинската избирателна комисия в Ботевград реши, че няма основание за

...
Общинската избирателна комисия в Ботевград реши, че няма основание за
Коментари Харесай

Кметът на Ботевград остава на поста си

Общинската изборна комисия в Ботевград реши, че няма съображение за отстраняването на кмета на града Иван Гавалюгов , оповестява bTV.

Това стана на съвещание през днешния ден, траяло два часа. Междувременно пред постройката на общината се събраха поданици на града в поддръжка на кмета.

Припомняме, повода за настояването Гавалюгов да се в профил от поста, е сигнал за спор на ползи по проблем от 2015 година Решението на КПКОНПИ беше доказано от Върховния административен съд в средата на декември.

След съвещанието кметът съобщи, че казусът евентуално ще има продължение, защото законът разрешава заинтригуваните страни да апелират решението пред Върховния административен съд в 7-дневен период.
 Върховен административен съд удостоверява спор на ползи при кмета на Ботевград
Върховен административен съд удостоверява спор на ползи при кмета на Ботевград

Потвърждава решение на КПКОНПИ

По негови думи още когато е бил определен за градоначалник през 2015 година, е знаел, че ще бъдат наранени политически и стопански ползи.

Явно моето държание като кмет не удовлетворява ползите на избрани стопански кръгове , които имат ползи към водата и към отпадъците на Ботевград, разяснява Гавалюгов, акцентирайки за образец фамилия Златеви, които съгласно него имали сериозен интерес към водата на язовир Бебреш.

" Има издигната дребна водноелектрическа централа, за която знам от специалисти, че не е трябвало да бъде издигната там, позволение е получено по доста чудноват метод. Доказано е, че тя много постоянно работи отвън обсега на тяхното позволение. Това е един от проблемте с водоснабдяването на града ", изясни кметът.

На локалните избори през октомври Иван Гавалюгов завоюва втори мандат с 54% на първи тур.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР