Общинската избирателна комисия (ОИК) – Макреш прекрати пълномощията на кмета

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) – Макреш прекрати пълномощията на кмета
Коментари Харесай

Прекратиха предсрочно пълномощията на кмета на село Подгоре Илия Каменов Иванов

Общинската изборна комисия (ОИК) – Макреш приключи пълномощията на кмета на село Подгоре Илия Каменов Иванов и уведоми Централната изборна комисия (ЦИК) за насрочване на непълен избор за кмет. Това стана известно от решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

В ОИК - Макреш е получено писмо от Видинския областен съд с прибавен удостоверен дубликат на протокол по наказателно дело от общ темперамент (НОХД), удостоверяващ настъпили обстоятелства и условия, на съображение на които по закон (ex lege) предварително са прекъснати пълномощията на кмет, е записано в решението на ОИК.

НОХД е завършило с влезнало в действие съглашение от 6 декември, с което подсъдимият Илия Каменов Иванов се е признал за отговорен в осъществяването на закононарушение. Съдът му е наложил наказване „ Лишаване от независимост ” за период от три месеца, чието осъществяване е отсрочено за период от три години, се споделя още в решението на ОИК – Макреш.

Решението не предстои на оборване и е изпратено на ЦИК дружно с документите, установяващи основанието за предварителното преустановяване на пълномощията на кмета на кметство село Подгоре.

Българска телеграфна агенция напомня, че Илия Каменов Иванов бе определен за кмет на Подгоре на първия тур на локалните избори през октомври с 59,28 % от гласовете.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР